Anunturi si informatii agricole

0 produse.

Cele mai importante evenimente agribusiness din Moldova incep maine la Iasi

(235 voturi)

In 2013 cele mai importante evenimente din agricultura in Regiunea de Nord-Est se desfasoara la Iasi, in perioada 26-29 septembrie, la Centrul Expozitional Providenta. Este vorba de cel mai mare targ agricol din zona Moldovei, Targul pentru Fermieri AGRALIM, Forumul Agricol si Gala Premiilor de Excelenta 2013 in Agricultura pentru Regiunea de Nord-Est.


Cel mai mare targ agricol din zona Moldovei

Targul AGRALIM ofera o reprezentare echilibrata a domeniilor de interes pentru fermieri si faciliteaza totodata intalnirea acestora cu specialisti din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori si specialisti ai Directiilor pentru Agricultura, ai altor directii descentralizate, reprezentanti ai autoritatilor de la nivel central, local si judetean, cadre universitare si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai mass-media. Editia din 2013 a Targului pentru Fermieri AGRALIM va avea doua zone de interes: AGROFARMA (Targ pentru agricultura, masini si utilaje agricole) si AGROZOO (Targ pentru zootehnie). Partener al evenimentului este Banca Comerciala Carpatica.

Companiile de profil prezinta branduri de tractoare si utilaje agricole la Targul AGRALIM

Tractoare si utilaje din gamele New Holland, Kuhn, Claas, Manitou, Kubota, Valtra, MaschioGaspardo, Laverda, Kverneland, Belarus, Foton, Vogel&Noot, Tehnofavorit, Fendt, Horsch, Merlo, Lemken, John Deere, Strom - Bednar vor fi expuse pe platforma exterioara a Centrului Expozitional Providenta de marile companii din domeniul agricol. Printre firmele care vor fi prezente in perioada 26-29 septembrie la Iasi, se numara: IPSO Agricultura, Agricola Moldova Țiganasi 96, NHR Agropartners, AGRI-ALIANȚA, Green Expert, Agritehnica Bacau, General Leasing, MasterLux, S.C. TEHNOFAVORIT S. A. Bontida, MUNAX, MAP - Masini agricole performante, Agrowest, Dinamic 92.

Companii producatoare si distribuitoare de inputuri pentru agricultura vin la AGRALIM
Producatori de inputuri pentru agricultura isi dau intalnire la Targul pentru fermieri AGRALIM. Procera Genetics - Partener Oficial al Forumului Agricol, Azomures, Volanpack, Ecoplant si Tipak International vor prezenta ultimele noutati din domeniu: sisteme de productie pentru porumb, ingrasaminte chimice azotoase, ingrasaminte complexe NPK, melamina; solutii complexe pentru agricultura BIO; seminte profesionale de legume si pentru cultura mare, fertilizanti, biostimulatori, pesticide, produse de uz fitosanitar, instalatii irigare prin picurare s.a..

De asemnea, la AGROFARMA vor fi prezentate tehnologii pentru depozitare, solutii pentru cultivarea ciupercilor, brichete de foc din biomasa, tehnici cerealiere moderne, utilaje si instalatii pentru vehiculat apa si solarii de catre companii precum: RIELA Romania, Novus, Agrar Clima, ATES AgroTechnic ElectronicSystems, Enache Morarit, Haygrove si Schmelzer.

Mari companii din industria zootehnica din Danemarca, Bulgaria si Romania expun la Iasi

Nume cunoscute din industria zootehnica atat din Romania cat si din strainatate vor fi prezente la Agralim 2013: SustainAgri, Alke Total Confort, Biotrend Plus, APF Trade, Agrom Com, GEA Farm Technologies, Romvac, AHIS CONSULTING, Ecotec, Agroland.

Solutii de finantari avantajoase la Evenimentele AGRALIM 2013
Banca Comerciala Carpatica, Bancpost, Intesa SanPaolo Bank, Creditul Fermierului IFN si ProCredit Bank sunt alaturi de fermieri. Banca Comerciala Carpatica, in calitate de partener, va avea o oferta speciala pentru participantii la AGRALIM 2013: reducerea comisionului de analiza a cererii de credit de la 500 lei +TVA la 0 lei, pe tot parcursul lunii octombrie a anului curent. Pentru a beneficia de aceasta oferta generoasa, solicitantul trebuie sa fie expozant in cadrul Targului AGRALIM sau participant la cel putin un eveniment (conform declaratiei pe propria raspundere). Una dintre cele mai importante banci romanesti, Bancpost (Partener Principal al Forumului Agricol) va prezenta AGRICREDIT, o facilitate de pre-finantare a subventiilor APIA, dedicata companiilor mici si persoanelor fizice autorizate care activeaza in sectorul agricol.


Participanti de anvergura nationala si internationala la Forumul Agricol de la Iasi

Cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor si specialistilor in agricultura in regiunea de Nord-Est se va derula la Iasi, in perioada 26 - 27 septembrie 2013, la Centrul de Conferinte Providenta. Forumul Agricol 2013 are ca tematica generala "Exemple de succes si modele europene de activitati in agricultura". Peste 400 de fermieri, antreprenori si specialisti din domeniul agricol vor lua parte la conferintele de specialitate organizate in acest an la Centrul de Conferinte Providenta.

Forumul Agricol Iasi 2013 continua traditia invitatilor de marca din tara si strainatate, care vor impartasi participantilor, in cadrul conferintelor de specialitate, exemple si solutii de buna practica. Printre acestia se numara: Miroslav Vrablik, Presedinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta "Modelul ceh - Solutii de rentabilizare a activitatii de crestere a productiei in fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre "Productia de porci din Danemarca - cum sa produci 35 de purcei de scroafa per an” (Martin Andersson va raspunde la intrebarea cum reusesc producatorii danezi de porci sa produca carne de porc la cel mai mic cost din Europa); Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms - ferma mixta recunoscuta din Anglia, care va impartasi fermierilor romani din experienta sa in "Managementul in ferma unei familii cu o traditie de 800 de ani in agricultura”; Dr. Medgyessy Istvan, din Debrecen, Ungaria, specialist in agricultura bio, pe care o utilizeaza in ferma proprie de 300 de hectare si care exporta produse in Elvetia, Norvegia, Austria, Franta, Olanda, Germania, a studiat in SUA si Europa de Vest; Tascu Caraman, fermier din judetul Tulcea cu peste 3.500 de hectare, unul dintre cei mai renumiti crescatori de berbecuti din tara, aflat pe locul 35 in "Top 50 fermieri din Romania”; Iulian Mihai Traciuc, singurul cultivator de arbori de Paulownia din Regiunea de Nord-Est, plantatie situata in Comuna Movileni, Judetul Iasi; Bogdan Chirvasuta, manager de ferma in judetul Dolj, a trecut cu brio de perioada de conversie spre cultura certificata ecologic (aplica in ferma sa experienta castigata intr-o ferma organica din Virginia); Alexandru Vulpe, fermier din localitatea Frumuseni, judetul Arad, cercetator roman care a ajuns dupa aproape 35 de ani de munca in pomicultura, cel mai mare producator de catina din tara

Lista completa a prezentarilor si a speakerilor Forumului Agricol Iasi 2013 poate fi vizualizata pe site-ul www.forumulagricol.ro. Partener oficial al evenimentului este Procera Genetics, Partener principal: Bancpost. Parteneri: Banca Comerciala Carpatica si Intesa SanPaolo Bank.


Gala Premiilor de Excelenta 2013 in Agricultura pentru Regiunea de Nord-Est

Dupa evenimentul de lansare a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est care a avut loc la Ruginoasa, pe 6 iunie a.c. si care a reunit peste 250 de mari fermieri, un moment deosebit dedicat membrilor clubului este SEARA DE EXCELENȚA IN AGRICULTURA, cand va avea loc si prima gala de premiere a excelentei in agricultura din Regiunea de Nord-Est.

Premiile de excelenta AGRALIM 2013 vor fi acordate fermierilor, antreprenorilor si specialistilor in sectorul agricol din judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Bacau, Suceava, Neamt, acestea fiind stabilite in baza nominalizarilor facute pentru 13 categorii: Premiul "Fermierul anului 2013 in Regiunea de Nord-Est”; Premiul de excelenta in Agricultura in Regiunea de Nord-Est; Premiul "Tanar fermier de succes”; Premiul "Managerul anului in ferma ecologica”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Iasi”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Botosani”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Neamt”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Bacau”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Vaslui”; Premiul "Fermierul anului 2013 in judetul Suceava”; Premiul pentru inovatii in agricultura in Regiunea de Nord-Est; Premiul "Culturi noi pe pamant romanesc”; Premiul de excelenta pentru jurnalism agricol in Regiunea de Nord-Est.

Lista nominalizatilor in cadrul Galei Premiilor de Excelenta 2013 in Agricultura pentru Regiunea de Nord-Est poate fi consultata pe site-ul www.expoagralim.ro. Castigatorii celor 13 premii vor fi anuntati in cadrul unei receptii oficiale ce va avea loc in cadrul Serii de Excelenta in Agricultura, pe 28 septembrie, la Centrul Providenta Iasi. La eveniment sunt asteptati peste 300 de fermieri si specialisti in domeniul agricol. Parteneri ai evenimentului: Banca Comerciala Carpatica, MAP - Masini Agricole Performante; Sponsor premii: Procera Genetics; Sponsor: Limagrain Romania.

Evenimentele AGRALIM sunt realizate de compania ABplus Events, sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Parteneri institutionali: APIA, APDRP, Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala din Romania, Directia pentru Agricultura a Judetului Iasi; Directia pentru Agricultura a Judetului Vaslui; Directia pentru Agricultura a Judetului Bacau; Directia pentru Agricultura a Judetului Botosani; Directia pentru Agricultura a Judetului Neamt; Directia pentru Agricultura a Judetului Suceava; Universitatea de Știinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi. Co-organizator: Consiliul Judetean Iasi.


Reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe la Deschiderea oficiala a Targului AGRALIM si Turul Oficial, joi, 26 septembrie, incepand cu ora 15.00.

Comentarii articol - Cele mai importante evenimente agribusiness din Moldova incep maine la Iasi (0 comentarii)

Nu exista comentarii curente pentru aceast articol

Adauga comentariu

  • Nu va fi publicat
  • Cod verificare

* Campuri Obligatorii