Anunturi si informatii agricole

0 produse.

APIA: 15 iulie este ultima zi in care producatorii de lapte pot depune cererile de plata

(165 voturi)

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste potentialilor beneficiari ca 15 iulie 2013 este ultima zi in care pot depune cererile de plata aferente anului 2013, in cadrul 'Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate', finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).


De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metisii cu rase de carne. Solicitantii trebuie sa depuna o cerere pe beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie inregistrat in RNE al ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale precum si documentele specifice.

Pentru a beneficia de acest sprijin, exploatatiile trebuie sa fie localizate in zonele defavorizate din Romania, identificate in Anexa 4A la Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2007 - 2013; bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sunt identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor - RNE; detin registrul individual al exploatatiei, actualizat in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.1760/2000; bovinele din exploatatie sunt cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, iar actiunile prevazute sunt efectuate la zi.

APIA pune la dispozitia beneficiarilor cereri pretiparite cu efectivul de animale pentru fiecare categorie inscris in RNE.

Nerespectarea conditiilor de eligibilitate precum si nerespectarea cerintelor legale in materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea si inregistrarea animalelor in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru agricultori in Romania poate atrage, dupa caz, reducerea/excluderea de la plata, respectiv penalitati/sanctiuni multianuale, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 187/2011 si OMADR nr. 174/2013.

Sursa: www.agerpres.ro

Comentarii articol - APIA: 15 iulie este ultima zi in care producatorii de lapte pot depune cererile de plata (0 comentarii)

Nu exista comentarii curente pentru aceast articol

Adauga comentariu

  • Nu va fi publicat
  • Cod verificare

* Campuri Obligatorii