Anunturi si informatii agricole

0 produse.

Plantele modificate genetic pot fi cultivate si in apa sarata

(403 voturi)

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda de cultivare a cerealelor modificate genetic in apa sarata, ideea avind ca scop ameliorarea foametei in unele dintre cele mai sarace tari din lume, informeaza Telegraph. Testele au fost efectuate pe o planta la Un
Daca recoltele de cereale precum orezul, griul si orzul pot fi modificate genetic in apa sarata, miliarde de oameni infometati din toata lumea se pot bucura de un viitor mai sigur.

Printre tarile care ar avea de cistigat de pe urma acestei descoperiri se numara Bangladeshul, regiunea costiera a Vietnamului si Burma, unde cresterea nivelului marii avertizeaza unele dintre cele mai productive paminturi dn lume.

Si agricultura Pakistanului se bazeaza pe riul Indus, care devine tot mai sarat, amenintind astfel productivitatea agricola intr-o tara cu o populatie care se inmulteste rapid.

Profesorul Mark Tester de la Scoala pentru agricultura, hrana si vin din cadul Universitatii Adelaide, a spus ca testele preliminare efectuate asupra plantatiilor de orez au fost foarte promitatoare. (Sursa: green-report.ro)

Sursa: Ziarul de Iasi

Comentarii articol - Plantele modificate genetic pot fi cultivate si in apa sarata (un comentariu)

poate fi cultivate scris de adriana adriana prietena bna

Adauga comentariu

  • Nu va fi publicat
  • Cod verificare

* Campuri Obligatorii